Gymnena Sylvestre - zmanjšuje željo po sladki hrani

Gymnena Sylvestre - št. 1 med naravnimi zelišči za uravnavanje krvnega sladkorja

Izdelek Blood Sugar vsebuje tudi zelišče Gymnena Sylvestre, ki je rastlinski ekstrakt in je učinkovito zelišče uravnavanje krvnega sladkorja. Liste gymnene so v tradicionalni medicini za zdravljenje diabetesa uporabljali že od 6. stoletja pred našim štetjem.

Raziskave kažejo, da Gymnena Sylvestre pospešuje izločanje inzulina v trebušni slinavki, kar pomaga uravnavati krvni sladkor.

 

Kaj je to Gymnema Sylvestre?

Gymnema Sylvestre je zelišče, ki izvira iz osrednje in južne Indije in ima tudi vzdevek »uničevalec sladkorja«. Gymnena Sylvestre zmanjša absorbcijo glukoze v telesu in prav tako zmanjšuje sladkost živil. Ta dva učinka sta zelo zaželena za tiste, ki želijo izgubiti telesno težo in zmanjšati raven sladkorja v krvi.

Študije so pokazale, da so živali, ki so jih krmili z Gymneno Sylvestre, doživele hipoglikemijo (padec krvnega sladkorja do nizkih vrednosti). Učinek je lahko pojasniti, saj Gymnena Sylvestre stimulira celice trebušne slinavke, da povečajo proizvodnjo inzulina, ki zmanjša raven glukoze v krvi po obroku.

 

Gymnema Sylvestre zmanjšuje željo po sladki hrani 

Ena od glavnih aktivnih sestavin v Gymnena Sylvestre je gimnenska kislina. Ta edinstvena spojina ima zelo podobno strukturo kot glukoza, vendar v telesu deluje na povsem drug način.

 • Zmanjšuje željo po sladkem. Gymnena Sylvestre deluje na brbončice na ustni sluznici. Ker ima gimnenska kislina podobno strukturo kot glukoza, njene molekule zapolnijo lokacije na brbončicah za obdobje 1 do 2 dni. S tem prepreči, da bi te brbončice aktivirala katera koli molekula sladkorja, prisotna v živilih.To ustavi delovanje teh receptorjev in močno omeji željo po sladki hrani.

 • Zmanjšuje absorbcijo glukoze v tankem črevesju. Podoben učinek ima gimnenska kislina tudi v tankem črevesju, saj tudi tu zapolni mesta receptorjev, ki so odgovorna za absorbcijo glukoze. Zaradi tega pride do manjšega dviga glukoze v krvi po obroku.

 • Izguba telesne teže. Če imate težave s krvnim sladkorjem, je prevelika telesna teža eden od oteževalnih dejavnikov za vaše trenutno stanje.
   

 

Gymnema Sylvestre stimulira beta celice trebušne slinavke, da povečajo proizvodnjo inzulina

Trebušna slinavka tako sposobna proizvajati večje količine inzulina kot prej - zaradi tega začne povišan sladkor v krvi upadati.

Za ta učinek je potrebna zadostna količina Gymnema Sylvestre - zato tudi jemljemo 3 kapsule dvakrat dnevno (skupaj 6 kapsul dnevno).

Kaj so to beta celice?
Beta celice so edinstvene celice v trebušni slinavki, ki proizvajajo, skladiščijo in sproščajo hormon inzulin.

Kakšna je vloga beta celic?
Glavna funkcija beta celic je proizvodnja in izločanje inzulina – hormona, ki je odgovoren za regulacijo ravni glukoze v krvi.

Beta celice in inzulin
Ko začne nivo glukoze naraščati (npr. med prebavo), se beta celice hitro odzovejo tako, da začnejo izločati že shranjen in uskladiščen inzulin, istočasno pa beta celice povečajo proizvodnjo novega inzulina. Takšen hiter odziv na skoke glukoze v krvi ponavadi traja približno 10 minut.

 

 

Izdelek Blood Sugar -
Krvni sladkor je namenjen posebej za uravnavanje krvnega sladkorja.

 • Spodbuja izločanje inzulina
  iz trebušne slinavke.

 • Pomaga pri zmanjševanju dvigov sladkorja v krvi po obroku

 • Spodbuja normalno raven sladkorja v krvi.

 • Izboljša učinkovitost inzulina.

 • Zmanjša prekomerni apetit in hrepenenje po sladki hrani.

 

Najboljša zelišča za nadzor krvnega sladkorja + mineral krom. Cimet, Gymnema Sylvestre, grško seno, ...