Zvišan krvni sladkor - nevarnosti

Povišan krvni sladkor -
zakaj je nevaren?

Previsoke vrednosti krvnega sladkorja povzročijo, da se glukoza lepi na rdeče krvne celice (hemoglobin). Hemoglobin zaradi tega postane trd. Te lepljive celice motijo krvni obtok in povzročajo, da se holesterol nabira na stenah krvnih žil.

To lahko traja več mesecev in let ter dela škodo vašemu telesu. Tanke žile (kapilare) so najbolj občutljive v očeh, ledvicah in nogah, zato so težave s krvnim sladkorjem najprej opazne na teh predelih telesa.

Visok krvni sladkor uničuje telo

Visoke vrednosti glukoze v krvi ustvarjajo veliko prostih radikalov – molekule, ki uničujejo celice in so glavni povzročitelji staranja. Več kot je v telesu prostih radikalov, več celic je uničenih in hitreje se staramo. Inzulin je glavni hormon, ki uravnava naš metabolizem. Nadzira vrednosti krvnega sladkorja, regulira številne vidike metabolizma ogljikovih hidratov, maščob in proteinov.

Zvišan krvni sladkor - glavni povzročitelj degenerativnih bolezni

Povišane vrednosti krvnega sladkorja so glavni povzročitelj številnih degenerativnih bolezni. Krvni sladkor vpliva na oči, ledvice, možgane, srce in pospešuje staranje telesa. Sladkor povzroča vnetne procese v telesu in »žge« celice z vnetno oksidacijo. Ta vnetni proces se imenuje glikacija. Glikacija povzroča poškodbe organov, krvnih žil in celic.

Stalen presežek sladkorja v krvi povzroči, da je oseba nenehno utrujena in izčrpana. Višek sladkorja v krvnem obtoku telo pretvori v maščobo.
To povzroči pridobivanje telesne teže in nabiranje maščobnih oblog predvsem na predelu trebuha.

Hipoglikemija - nizek krvni sladkor

Hipoglikemija ali nizek krvni sladkor je stanje v telesu, ko imamo v krvi neobičajno nizko raven glukoze. Reaktivna hipoglikemija nastane, ko krvni sladkor pade na nenormalno nizko raven 2-5 ur po zaužitju obroka. Simptoma reaktivne hipoglikemije so potenje, tresenje, hiter srčni utrip, aniksoznost in lakota. Najpogosteje je razlog izločanje prevelikih količin inzulina iz trebušne slinavke. Inzulin omogoča transport glukoze iz krvi v celice, še posebej v celice mišic in maščobnih tkiv. 

Prediabetes - ko še lahko zmanjšajte tveganje za nastanek diabetesa

Nekatere poškodbe telesa se lahko začnejo pojavljati še preden zbolite za diabetesom – v prediabetični fazi. To je stanje v telesu, ko je krvni sladkor višji od normalne vrednosti, vendar še ne dovolj visok, da bi ga šteli za diabetes. Raziskave so pokazale, da lahko v fazi prediabetesa zmanjšate tveganje za razvoj sladkorne bolezni tipa 2 za skoraj 60% samo s spremembo življenjskega sloga in s pravilnim uravnavanjem krvnega sladkorja.

Uravnotežen krvni sladkor - ena najpomebnejših stvari, ki jih lahko naredite za svoje zdravje!

Ravnovesje krvnega sladkorja je pomemben del zdravja vsakega človeka, saj povišan krvni sladkor sproža vnetne procese v telesu in uničuje telesna tkiva.

Če imate krvni sladkor pod kontrolo, vam to lahko pomaga preprečiti ali zmanjšati številne dolgotrajne zaplete sladkorne bolezni:

 • Srčni napad, kap.

 • Težave z očmi, ki lahko vodijo do slepote.

 • Poškodbe živcev v rokah in nogah, ki lahko povzročijo bolečine, mravljinčenje ali odrevenelost.

 • Težave z ledvicami, vključno z odpovedjo ledvic.

 • Bolezni dlesni in izguba zob.
   

 

Zadnji opozorilni znaki pred sladkorno boleznijo.

 

Izdelek Blood Sugar -
Krvni sladkor je namenjen posebej za uravnavanje krvnega sladkorja.

 • Spodbuja izločanje inzulina
  iz trebušne slinavke.

 • Pomaga pri zmanjševanju dvigov sladkorja v krvi po obroku

 • Spodbuja normalno raven sladkorja v krvi.

 • Izboljša učinkovitost inzulina.

 • Zmanjša prekomerni apetit in hrepenenje po sladki hrani.

 

Najboljša zelišča za nadzor krvnega sladkorja + mineral krom. Cimet, Gymnema Sylvestre, grško seno, ...